Om mig

 

Jag heter Maria Hallberg och är född och uppvuxen här på gården utanför Moholm.

 

Intresset för djur har alltid funnits och på min 11 årsdag blev drömmen om egen häst verklighet. Jag fick Lunimmer av min farfar och Ambrosius köptes in som sällskap.

 

Jag har tävlat tom Lätt A i både hoppning och dressyr men det är avel, uppfödning av halvblodshästar och utbildning av unghästar jag brinner för mest.

 

1998 lade jag ridstövlarna på hyllan och mitt tävlingssto, Colombine betäcktes med Cardento. Resultatet blev Calinou som jag fick göra en helt fantastisk resa med som uppfödare! Placeringar i ett flertal årgångschampionat, svår klass hoppning och export, en underbar häst som jag är mycket stolt över.

 

Sedan dess har jag varit fast och jag trivs kanon i min roll som uppfödare. Att få se fölen födas, växa upp i flock på stora marker och utvecklas till starka, trygga individer ger mig så otroligt mycket.

 

Jag är även aktiv i vår avelsförening, sitter med i styrelsen i Ädla Hästen, Skaraborg.

 

Min andra stora passion är hundar! Jag har två Tervuerenkillar, Devil och Dundar.

 

Jag är utbildad instruktör, tävlar lydnad och bruks samt är hundförare med egen hund i försvaret.

 

Mina visioner

Som person är jag mycket noggrann i allt jag gör. Jag vill ha kvalité i mitt avelsarbete och i mitt företag från början till slut. Mina avelsston är valda med omsorg och likaså de hingstar jag väljer att använda.

 

Fölen föds och växer upp i grupp vilket gör dem mycket socialt kompetenta. Alla får redan som små föl lära sig spelets regler och det ger lugna, trygga och väluppfostrade individer. De får även i tidig ålder följa med i trailer, stå uppbundna, duschas mm ihop med sina trygga mammor. Resultatet av detta blir okomplicerade, enkla hästar som är väl förberedda inför kommande större uppgifter.

 

Lika viktigt i mitt avelsarbete och i min hästhållning är bra foder samt noggrann hovvård utförd av kompetent hovslagare och en duktig veterinär som har god erfarenhet av hästar.

 

Jag samarbetar också med duktiga ryttare som på ett suveränt sätt och med öppen dialog utbildar mina hästar. Jag brinner för samarbeten och jag tror att avel och sport måste komma mycket närmare varandra.

 

När det gäller min anläggning är alla varmt välkomna hit för att träna, delta i aktiviteter och för att ha trevligt tillsammans!

 

Här har ni fått en liten inblick i vem jag är och hur jag tänker som företagare, uppfödare och som person!

 

// Maria Hallberg